Prisvärd: Unionen

Vi närmar oss galan med stormsteg. Det syns framför allt på biljetterna, som just nu går åt som smör i solsken. Detta tycker vi är väldigt roligt och vi ser fram emot att få möta er alla på Södra berget den 15 september.

Det är nu dags att presentera ytterligare en av våra prisvärdar. Denna gång är det Unionen vi ska få lära känna lite mer.

Berätta kort om er organisation.
Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden. Vår vision är att tillsammans är vi i Unionen den ledande kraften som skapar framgång, trygghet och glädje i arbetslivet. Genom att alla medlemmar samverkar får vi den storlek och styrka som krävs för att påverka vår omvärld.

Varför är ni med som prisvärd på Sundsvall Business Awards?
Vi är med och delar ut ett pris på SBA för att vi vill uppmärksamma de bra arbetsplatserna som finns i regionen. Bra arbetsplatser skapar bra resultat, det i sin tur betyder tillväxt och fler bra arbeten. Det tycker vi om.

Vad delar ni ut för pris på Sundsvall Business Awards?
Vårt pris heter Medarbetarnas val. Priset går till ett företag som våra medlemmar rekommenderar för att det är en bra arbetsplats.  

Vilka är kriterierna för det priset?
Vi har fem kriterier som vi bedömer vinnaren utifrån:

  • Finns det kollektivavtal
  • Uppmuntras facklig verksamhet
  • Finns det ett bra arbetsmiljöarbete
  • Jobbas det målmedvetet med kompetensutveckling
  • Finns det ett mångfalds- och jämställdhetstänkande.

Vad ser ni fram emot på årets gala?
Det absolut roligaste är att informera vinnaren och bjuda in till galan. Därefter följer själva galakvällen då vi har både medlemmar och arbetsgivare runt bordet och njuter av underhållningen och alla spännande priser.