Tack för ditt stöd!

I våras bestämde vi i JCI Sundsvall att ta upp kampen mot malaria. Malaria är speciellt förödande i Afrika, där den är den ledande dödsorsaken för barn. Varje sekund insjuknar 10 nya personer i malaria. Var 45:e sekund dör ett barn i Afrika på grund av en malariainfektion.

Vi valde att skänka 50 kr per såld biljett till NothingButNets. På så sätt bidrog alla gäster på Sundsvall Business Awards i kampen mot malaria. Vi fick in 36 500 kr under årets Sundsvall Business Awards, dessa pengar går direkt till NothingButNets.

NothingButNets är ett insamlingsprojekt som leds av FN. Projektet syftar till att öka medvetenheten och finansiering för att bekämpa malaria, en stor del av pengarna går till att köpa in myggnät. Tillsammans med andra JCI föreningar runt om i världen har vi gått med i kampen mot malaria. Då detta också varit en tävling mellan JCI föreningar i världen hade vi som mål att komma med på topplistan över de kammare som samlat in mest pengar i världen. Efter Sundsvall Business Awards hamnade vi på en andra placering! Tack för ditt stöd!

Läs mer om NothingButNets på deras hemsida, www.nothingbutnets.net

 

Vi vill också passa på att lyfta en lokal insamling. Hjälp Oliver Byströms anhöriga att skänka pengar till Barncancerfonden. Läs mer om deras insamling, www.barncancerfonden.se/10288