Nominerade till priset Årets Ambassadör

Priset ”Årets Ambassadör” tilldelas den person, som med god ambassadörsanda och gott värdskap, aktivt har arbetet inom sitt nätverk och fått en större kongress eller arrangemang att förläggas i Sundsvall. Prisvärd är Konferensstaden Sundsvall.

Nominerad 1: Rotary

”I slutet av augusti 2012, förlade Rotary International sitt årliga 4-dagars arrangemang i Sundsvall. Det var Bo Bergman som året innan fått i uppdrag att organisera 2012 års möte i Sverige, hans val av stad blev Sundsvall. Tillsammans med Per Dahlqvist, som är samordnare för lokala Rotary klubbar, arrangerades dagarna med stor framgång. De ca 150 deltagare som kom representerade från sammanlagt 15 olika länder fick uppleva ett gott värdskap vilket resulterade i den bästa deltagarutvärdering arrangemanget någonsin fått genom åren”

Nominerad 2: SG Finans

”I sann ambassadörsanda tog Hans Lindgren initiativet att flytta företagets årliga kick off från Stockholm där SG Finans huvudkontor ligger, med motiveringen att det var dags att visa upp Norrland. Sagt och gjort, deltagare från Malmö, Göteborg och Stockholm transporterades upp till Sundsvall och det blev succé”

Nominerad 3: Nolby Alpina (Lilla Världscupen)

”Nolby Alpina är den lilla alpinklubben som tänkte lite större när de fick förtroendet att i mars arrangera landsdelsfinalen i Lilla Världscupen. Utöver det sportsliga ville man att arrangemanget skulle ge avtryck i staden och förlade därför invigningen till torget i Sundsvall. Dessutom ordnade ett antal andra aktiviteter för de deltagande och anhöriga vilket gav affärer för många näringar”

Om prisvärden

För att stimulera ett ökat engagemang i det lokala näringslivet att arrangera och attrahera stora sammankomster till Sundsvall har Konferensstaden etablerat priset Årets Ambassadör. Syftet är att lyfta fram personer/organisationer som aktivt verkar som ambassadörer för Sundsvall och Konferensstaden Sundsvall.

Med den årliga utnämningen följer diplom, ett stipendium på 20.000 kronor och en MontBlanc-penna , som symboliserar själva signeringen av bokningen.