Nominerade till priset Årets Innovatör

Priset går till en innovatör i Västernorrlands län som lyckosamt introducerat en ny vara eller tjänst på marknaden och därmed bidragit till utveckling och förnyelse – utöver det vanliga – i regionens näringsliv. Prisvärd är Almi Företagspartner Mitt.

Nominerad 1: Jon Hillgren

Hernö Brenneri AB

”Jon Hillgren har etablerat Sveriges första och världens nordligaste ginbränneri i byn Dala. Jon och medarbetare jobbar aktivt för att ge världen unika ginupplevelser och har även blivit internationellt bekräftade med flera utmärkelser i hård konkurrens med andra ginproducenter.”

Nominerad 2: Göran Lundgren

GeLund AB

”Göran Lundgren har med stort kunnande och som erfaren produktionsledare/konstruktör innovativt förädlat den kunskap och teknik som finns i regionen för fiber/board tillverkning.  Är idag lyckosamt involverade i stora projekt både i Sverige och utomlands.”

Nominerad 3: Agne Fälldin

Indheater AB

”Agne Fälldin har utvecklat och patenterat en unik induktionsvärmare för att tina växlar i järnvägsnäten. Produkten är överlägsen befintliga uppvärmningssystem då den snabbt tinar upp växlar och fungerar i extrema temperaturer med låg energiförbrukning.”

Om prisvärden

Almi Företagspartner erbjuder finansiering och affärsrådgivning till innovatörer, nya och etablerade företag med målet att skapa tillväxt och förnyelse i näringslivet. Från idéer till framgångsrika företag.