Nominerade till priset Årets Rookie

Åkroken Business Incubator delar ut priset Årets Rookie till ett nytt företag i Sundsvallsregionen som har modet att göra det oväntade, och har en affärsidé med innovations- och tillväxtpotential!

Nominerad 1: Curebits AB

”Marika har fokus på människan. Genom sitt koncept Curebits vill hon öka den livsviktiga följsamheten i medicinering, göra dosering av medicin mer funktionell och flexibel och förbättra attityder gentemot läkemedelsintag. Curebits har ambitioner att förändra människors liv till det bättre och planerar att sälja sitt koncept över hela världen och om någon kan lyckas så är det Marika.”

Nominerad 2: Bodaskog Stängselprodukter

”Urban bryr sig om både tamdjur och rovdjur. Med hans innovativa rovdjurstängsel kommer tamdjursägare lättare kunna sätta upp och underhålla sina hagar och samtidigt öka sitt skydd mot rovdjur. Urban har 10 års fältarbete med rovsdjurstängsel bakom sig och vet vad kunderna behöver först i Sverige men sedan resten av världen. Urbans företag har på kort tid tagit enorma kliv framåt, men i hans ögon går det fortfarande för sakta.”

Nominerad 3: At Hand Products

”Med öga för vardagsproblem har Owe och Lars-Olof tagit fram en ny produkt med efterföljande produktfamilj som snart kan finnas i allas kök och på alla frukostbufféer. Genom sin osthållare har de skapat ett mer hygieniskt, mer attraktivt och mer funktionellt sätt att njuta av våra svenska hårdostar. I sin produktfamilj finns även potential att nå en betydligt större geografisk marknad. Deras målmedvetenhet, drivkraft och lagarbete ger dem alla förutsättningar för att förverkliga sin dröm.”

Om prisvärden

Åkroken Business Incubator erbjuder en kreativ miljö och en dynamisk process, där goda idéer från både universitet och näringsliv utvecklas till nya tillväxtföretag. Vi tillför kompetens i företagens olika utvecklingsfaser och ser arbetet med individen eller teamet bakom idén som lika avgörande och viktigt som affärsidén i sig.