Vem vill du nominera till årets Sundsvall Business Awards?

Nu har du chansen att föreslå kandidater för priserna:  Årets IT-profil, Årets miljöpris, Årets unga ledare, Årets ambassadör, Årets företagare och Årets insats för bygg- och anläggningsbranschen i Västernorrland.

Prisvärdarna för dessa kategorier involverar allmänheten för att ta fram kandidater till sina priser. Därefter väljer prisvärden ut tre nominerade, och slutligen korar de vinnaren som får ta emot priset på Sundsvall Business Awards. Passa på att nominera dina favoriter!

Årets IT-profil

Årets IT-profil syftar till att ge ett erkännande till en kraft, en person eller organisation, som hjälpt att placera Sundsvallsregionen på IT-kartan.

Årets insats för bygg- och anläggningsbranschen i Västernorrland

Priset tilldelas person, företag, organisation, projekt eller innovation som utvecklar och bidrar till en modern och attraktiv byggbransch i länet. De tre nominerade och vinnaren utses av styrelsen för Sveriges Byggindustriers byggförening i Västernorrland.

Årets miljöpris (avslutad)

Miljöpriset går till företag eller organisationer som på eget initiativ satsar på miljöfrågor.

Årets unga ledare (avslutad)

Syftet med priset är att uppmärksamma talanger och visa uppskattning för deras arbete så att de stannar kvar i länet. Talangerna behövs för att skapa en attraktiv region!

Nomineringsprocessen börjar den 1 april och pågår till 30 april. Vem som helst kan nominera en ung ledare som uppfyller prisets kravprofil. En jury utser tre av de nominerade som bjuds in till Sundsvall Business Awards där en slutgiltig vinnare utses.

Årets företagare (avslutad)

Priset ska gå till en företagare vars företag har sitt säte i Sundsvalls kommun och som kan vara en förebild för andra. Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

 

Årets ambassadör (avslutad)

 • Prisvärd: Sundsvall Convention Bureau
 • Sista dag att lämna förslag på kandidater: 2 maj.
 • Skicka din/dina nomineringar till: scvb@sundsvall.se
  – Ange namn, företag, konferensdatum och motivering på den/de nominerade.

Kriterier:

 • En person eller grupp som med ord och handling visat sig vara en god ambassadör och språkrör för Sundsvall som mötesdestination.
 • Den aktuella personen skall aktivt ha ”räckt upp handen” och med detta påverkat beslut om att förlägga konferens/flera konferenser, kongresser i Sundsvall.
 • Personen skall ej ha som profession att dra in konferenser till vår stad.
 • Evenemanget skall vara av storlek att det är märkbart i staden
 • Politiskt oberoende.
 • Personen ska komma från Sundsvallsregionen
 • Mötet skall vara genomfört mellan augusti – maj.

De nominerade presenteras på Sundsvall Convention Bureaus partnermöte 18 maj där tre går vidare efter omröstning till en andra vinnaromröstning.