Årets Miljöpris

Miljönämnden Sundsvalls kommun

Ett framgångsrikt miljöarbete kräver fantasi, kunskap och tålamod. Men företagare som prickar rätt, mångdubblar sin insats genom minskade kostnader, konkurrensfördelar, bättre arbetsmiljö och engagerade medarbetare. Till sist är miljön den stora vinnaren.

 

Vilka delar ut priset?

Om prisvärden

Miljönämnden Sundsvalls kommun

Syftet med miljönämndens verksamhet är att skydda människors hälsa, miljö och den biologiska mångfalden. Målet är att nå ett hållbart samhälle även för framtida generationer. Våra verktyg är lagar, nationella och regionala miljö- och folkhälsomål, samt kommunfullmäktiges prioriteringar. Hemsida

Nomineringsprocessen

Hur väljs de
nominerade ut?

Priset tillämpar en öppen nomineringsprocess med möjlighet för alla att nominera, fram till den 13 maj 2020.

De nominerade 2020 är:

Bröderna Bommen Bageri
Bröderna Bommen Bageri har hållbarhetstänk i hela sin verksamhet. De använder restprodukter från bryggeriet i sitt matbröd, köper in ekologiska råvaror så långt det går och använder närproducerade råvaror. Nu bygger de jordkällare, för att kunna förvara lokalproducerade råvaror.
Alnö Småbruk
Nicklas Engberg & Sofia Engberg
Med engagemang sprider Alnö småbruk kunskap och inspiration till oss alla om att det går att öka den lokala matproduktionen. Från det lilla till det långsiktigt hållbara sättet att leva. Alnö småbruk vill vara en del av framtiden och en lokal matproduktion. På gården odlar man utan konstgödsel och bekämpningsmedel. På sin gård säljer de ägg, grönsaker och rotfrukter.
Gårdtjärns gård
Magnus Alskog & Amanda Alskog
Gårdtjärns gård är en ekologisk grönsaksodling som säljer grönsaker via andelar, till skolor och i sin gårdsbutik. De har ett mejeri på gården och de föder upp lamm på gräsbete och ekologiskt grovfoder. Gårdtjärns gård startade REKO-ring Sundsvall som samlar många lokala producenter som genom REKO-ringens facebooksida kan nå fler kunder för att sälja sina produkter.

Om priset

  • Företaget/organisationen ska på eget initiativ satsa på miljöfrågor
  • Företaget/organisationen ska ha gjort en särskilt god insats för bättre miljö i Sundsvall
  • Företaget/organisationen ska stämma överens med kommunens prioriteringar inom miljö och folk­hälsa samt uppfylla krav enligt miljöbalken och livsmedelslagen.
Sundsvalls kommun

Miljönämndens ledamöter

Öppen nominering

Nominera din vän, kollega eller medmänniska

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adiop iscing elit, sed do eiusmod tempor inci didunt ult labore et dolore magna aliqua.

Grant Thornton - stolt huvudpartner av SBA 2020
Swedbank - stolt huvudpartner av SBA 2020
© Sundsvall Business Awards 2020