Årets Samhällsbyggare

Byggföretagen

Årets Samhällsbyggare tilldelas en person, företag, organisation, projekt eller innovation som utvecklar och bidrar till att göra Västernorrland till en modern, hållbar och attraktiv plats. Ett ansvarsfullt samhällsbyggande handlar om planering, byggande, användning och förvaltning av byggnader, infrastruktur och kultur- och naturmiljöer, vilket skapar ett inkluderande och tryggt samhälle där människor vill leva och bo. Pristagaren bidrar till ett attraktivt, sunt och säkert samhällsbyggande i världsklass.

De nominerade 2023 är:

Torsboda Industrial Park
Stefan Dalin & Christian Söderberg
Torsboda Industrial Park har i samverkan mellan kommuner i Västernorrland bidragit till att få den största industriella etableringen i modern tid till länet – en industripark med företag som genererar minst 2000 arbetstillfällen. Torsboda Industrial Park har skapat förutsättningar för att Västernorrland ska fortsätta utvecklas som en attraktiv plats genom ett hållbart samhällsbyggande.
Hernö Gin Hotell
Jon Hillgren
Hernö Gin Hotell har tillsammans med starka, lokala företagare startat upp byggnationen av ett destinationshotell i porten till Höga Kusten. Valet av en lokal huvudentreprenör är lika självklart som att Hernö Gin Hotell medverkar till att utveckla Härnösand och Västernorrland. Hotellet bidrar till ett attraktivt samhälle där människor vill leva och bo och besöksnäringen ges möjlighet att växa.
Metsä Board Husum
Olov Winblad von Walter
Metsä Board Husum har under flera år utfört utbyggnationer och moderniseringar av massabruket och kartongfabriken med omfattande investeringar i produktionen. Med en målsättning att vara fossilfri till slutet av 2030 och med arbetsmiljö och säkerhet högt på agendan är Metsä Board Husum är en viktig aktör i Örnsköldsviks samhällsbyggnad och en uppskattad kund till branschens leverantörer.
Vilka delar ut priset?

Om prisvärden

Byggföretagen

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för seriösa bygg- och anläggningsföretag på den svenska byggmarknaden. Våra medlemmar finns i alla storlekar och verkar över hela landet. Tillsammans bygger vi Sverige på schyssta grunder. Hemsida

Nomineringsprocessen

Hur väljs de
nominerade ut?

Byggföretagen tillämpar öppen nominering till och med 2 juni 2023. Information skickas via e-post till medlemsföretagen och övriga intressenter, samt delas i sociala medier och via veckobrev. Urvalet görs genom diskussioner i juryn samt vid behov inhämtande av information/fakta. De nominerade offentliggörs på Byggföretagens hemsida och i sociala medier. De nominerade bjuds in till lunch med styrelsen någon vecka innan Sundsvall Business Awards.

Nomineringen är stängd.

Om priset

  • Aktören verkar inom bygg- och anläggningsbranschen.
  • Aktören bidrar till att göra Västernorrland till en attraktiv plats genom ett hållbart samhällsbyggande.
  • Aktören verkar för en sund och säker bransch med schyssta villkor.
  • Aktören ska vara verksam i Västernorrland.
Västernorrlands län

Stolta huvudpartners

© Sundsvall Business Awards 2023