Årets Samhällsbyggare

Byggföretagen

Årets Samhällsbyggare tilldelas en person, företag, organisation, projekt eller innovation som utvecklar och bidrar till att göra Västernorrland till en modern, hållbar och attraktiv plats. Ett ansvarsfullt samhällsbyggande handlar om planering, byggande, användning och förvaltning av byggnader, infrastruktur och kultur- och naturmiljöer, vilket skapar ett inkluderande och tryggt samhälle där människor vill leva och bo. Pristagaren bidrar till ett attraktivt, sunt och säkert samhällsbyggande i världsklass.

Vilka delar ut priset?

Om prisvärden

Byggföretagen

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för seriösa bygg- och anläggningsföretag på den svenska byggmarknaden. Våra medlemmar finns i alla storlekar och verkar över hela landet. Tillsammans bygger vi Sverige på schyssta grunder. Hemsida

Nomineringsprocessen

Hur väljs de
nominerade ut?

Byggföretagen tillämpar öppen nominering till och med 31 augusti. Information skickas via e-post till medlemsföretagen och övriga intressenter, samt delas i sociala medier och via veckobrev. Urvalet görs genom diskussioner i juryn samt vid behov inhämtande av information/fakta. De nominerade offentliggörs på Byggföretagens hemsida och i sociala medier. De nominerade bjuds in till lunch med styrelsen någon vecka innan Sundsvall Business Awards.

De nominerade 2020 är:

Bredsands skola & PEAB
Johan Karlsson & David Norberg
Johan Karlsson, rektor på Bredsands skola, har tillsammans med David Norberg, PEAB, arbetat framgångsrikt med kompetensförsörjning, mångfald och integration. Deras projekt fick oanade ringar på vattnet och väckte stort intresse för samhällsbyggnadsbranschen hos eleverna. Med stort hjärta och ett engagemang utöver det vanliga är Johan och David ett lysande exempel på samverkan mellan skola och näringsliv när det fungerar som bäst.
HSB Södra Norrland
Anders Wallner
Med sina satsningar på nyproduktion av bostäder i Härnösand och Örnsköldsvik visar HSB Södra Norrland att de är en viktig aktör för utvecklingen av Västernorrland och de bidrar till att städerna i vårt län förblir levande, hållbara och attraktiva. HSB Södra Norrland är en uppskattad och kompetent kund till branschens leverantörer och bidrar till en sund byggbransch.
Ådalsskolan
Lars Wahlgren
Genom att starta ett lärlingsprogram för bygg- och anläggning på gymnasiet har Ådalsskolan, med rektor Peyman Vahedi i spetsen, bidragit till en levande och attraktiv gelsbygd med goda framtidsutsikter. I nära samverkan med företag på orten säkerställs inflödet av nya medarbetare i branschen och möjliggör att ungdomar kan utbilda sig och bo kvar på sin hemort.

Om priset

  • Aktören verkar inom bygg- och anläggningsbranschen.
  • Aktören bidrar till att göra Västernorrland till en attraktiv plats genom ett hållbart samhällsbyggande.
  • Aktören verkar för en sund och säker bransch med schyssta villkor.
  • Aktören ska vara verksam i Västernorrland.
Västernorrlands län

Öppen nominering

Nominera din vän, kollega eller medmänniska

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adiop iscing elit, sed do eiusmod tempor inci didunt ult labore et dolore magna aliqua.

Grant Thornton - stolt huvudpartner av SBA 2020
Swedbank - stolt huvudpartner av SBA 2020
© Sundsvall Business Awards 2020