Årets Startup

BizMaker

Årets startup är ett företag i tidig fas med potential att göra en snabb tillväxtresa på en marknad som ofta är global. Startups har en förmåga att ifrågasätta etablerade sanningar och formar sina nytänkande affärsmodeller kring framtidens kundbeteenden.

De nominerade 2023 är:

BRYR AB
Bryr är ett digitalt verktyg för dig som är anhörig till en äldre person som drabbats av kognitiv svikt så som demens. Bryr hjälper dig och din familj att hålla varandra informerade, organiserade och trygga genom att dela information om den ni bryr er om med varandra. Grundarens erfarenhet, engagemang och vilja att skapa förändring ger företaget alla förutsättningar att förändra många familjers liv till det bättre.
Arctiv AB
Arctiv AB skapar smarta förvaringssystem, i första hand för foto och filmproduktion. CRDBAG (Cordbag) är deras första produktserie av förvaringspåsar i olika storlekar som hjälper personer och företag inom film och foto att organisera sin utrustning. De har på kort tid hittat en nish i en nishbransch som är global och fick snabbt god respons från kunder över hela världen. Grundarna har lyckats påverka och intressera en komplex marknad med sina produkter.
TalanQ AB
TalanQ AB har utvecklat en automatisk applikation för matchning av arbetssökande och lediga jobb. Den används av privata jobbcoacher och offentliga verksamheter, och applikationen leder till högre andel arbetssökande i arbete. De första versioner finns redan ute och har visat sig fungera väl. Marknaden är stor och ger en större möjlighet för arbetssökande och arbetsgivare att hitta rätt person.
Vilka delar ut priset?

Om prisvärden

BizMaker

BizMaker är en regional innovationsaktör med uppdraget att främja företagsutveckling och förnyelse av näringsliv och samhälle. Tillsammans med Västernorrlands kommuner, våra företag och partners utvecklar vi goda idéer till nya affärer och hållbara lösningar för framtiden. Hemsida

Nomineringsprocessen

Hur väljs de
nominerade ut?

BizMaker nominerar via sina nätverk och kanaler, tillsammans våra samverkanspartners som jobbar med startups.

Om priset

  • Nytänkande, innovationshöjd
  • Marknadsstorlek
  • Teamet
  • Åstadkommationsförmåga
  • Skalbarhet
  • Sannolikhet att lyckas
Sundsvalls kommun

Representanter från BizMaker.

Stolta huvudpartners

© Sundsvall Business Awards 2024