Årets Startup

BizMaker

Årets startup är ett företag i tidig fas med potential att göra en snabb tillväxtresa på en marknad som ofta är global. Startups har en förmåga att ifrågasätta etablerade sanningar och formar sina nytänkande affärsmodeller kring framtidens kundbeteenden.

Vilka delar ut priset?

Om prisvärden

BizMaker

BizMaker är en regional innovationsaktör med uppdraget att främja företagsutveckling och förnyelse av näringsliv och samhälle. Tillsammans med Västernorrlands kommuner, våra företag och partners utvecklar vi goda idéer till nya affärer och hållbara lösningar för framtiden. Hemsida

Nomineringsprocessen

Hur väljs de
nominerade ut?

BizMaker nominerar via sina nätverk och kanaler, tillsammans våra samverkanspartners som jobbar med startups.

De nominerade 2020 är:

Voady AB
Elin Sjöström & My Hillörn
Entreprenörerna besitter en otrolig drivkraft, kärlek och tro på sitt yrke. Med en plattform som digitaliserar frisörbranschen har de skapat ett verktyg som öppnar ögonen på såväl frisörer, leverantörer och kunder. Frisörbranschen kan aldrig bli helt digitaliserad och det är det som är dess styrka när många andra branscher blir alltmer digitala.
Horsemetro AB
Sandra Dahlberg
Horse Metro tillhandahåller en innovativ digital plattform som på ett hållbart sätt samlar hästentusiaster från hela världen för socialt och affärsmässigt nätverkande. Här kan hästälskare berätta sin historia och här kan man samarbeta, diskutera och hitta produkter och tjänster från hela världen. Helt klart en plats för alla som älskar hästar.
Plantvation
Johanna Johansson & Peter Johansson
Plantvation utvecklar och säljer framtidens odlingslösning. Bolaget är specialiserade på en sluten miljö och automatiserad odlingsteknik för skogsplantor. Plantvations mål är att bidra till en effektiv och hållbar produktion av plantor och att mer högkvalitativa växter planteras för att mildra klimatförändringen.

Om priset

  • Nytänkande, innovationshöjd
  • Marknadsstorlek
  • Teamet
  • Åstadkommationsförmåga
  • Skalbarhet
  • Sannolikhet att lyckas
Sundsvalls kommun

Ewa Sandeheim är sammankallande. I juryn deltar även affärsrådgivare från BizMaker och Mittuniversitetet Innovation.

Öppen nominering

Nominera din vän, kollega eller medmänniska

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adiop iscing elit, sed do eiusmod tempor inci didunt ult labore et dolore magna aliqua.

Grant Thornton - stolt huvudpartner av SBA 2020
Swedbank - stolt huvudpartner av SBA 2020
© Sundsvall Business Awards 2020