Performancekonst och auktion med ett gott syfte

Under årets Sundsvall Business Awards kommer vi att få ta del av konstnärinnan Wejdan Derkys performancekonst. Wejdan är en kurdisk konstnär med en konstexamen från universitetet i Damaskus. Hon har en diger utställningshistorik bakom sig där hon har ställt ut både i Sverige och utomlands. Wejdan Derky är en mycket omtyckt konstnär som under de senaste åren har gjort sig ett namn inom performancegenren.

Under galan kommer konstverket som växer fram att auktioneras ut till högstbjudande. Pengarna går till de kurdiska barnen från Syrien i ett flyktingläger i Irak.

”Ett flyktingläger är ingen plats för människor”, säger Helle Poulsen, projektkoordinator på Läkare utan gränser. Två miljoner människor är på flykt från kriget i Syrien, en miljon av dem är barn. Situationen i flyktinglägren beskrivs som omänskliga. Det råder brist på mat, mediciner, vatten och kläder, men framför allt råder det stor brist på lek och skratt.

Alla pengar som kvällens auktion inbringar kommer att skänkas till att köpa leksaker, filmer och annat som hör barndomen till. Det är något som de kurdiska barnen från Syrien, som lever i flyktinglägret Domuz i Irak, idag är helt utan.

Information om hur budgivningen går till kommer att finnas på varje bord, och även förmedlas från scen.

Hoppas du vill vara med och göra en god gärning, och samtidigt få med dig ett konstverk som blir ett oförglömligt minne av SBA 2013!