Årets Ek

Swedbank

Årets Ek tilldelas ett företag som likt eken står stadigt och haft en kraftfull och stabil tillväxt med starka resultat över tid. Genom att sprida sitt lövverk över den lokala marknaden bidrar företaget på ett långsiktigt och hållbart sätt till en positiv samhällsutveckling.

De nominerade 2023 är:

Faradium Bygg AB
Faradium Bygg är ett lokalt känt byggföretag som utför alla typer av ny- och ombyggnationer med inriktning främst mot företagskunder. Med gedigen erfarenhet och kompetens inom byggbranschen har ägarna utvecklat ett stabilt och lönsamt bolag som bidrar med både tillväxt och arbetstillfällen. Tillsammans med sin starka personalstyrka på ca 30 medarbetare bygger och utvecklar man framtidens mötesplatser.
Markförädlingar i Norrland AB
Ägarna har med stor kunskap och engagemang inom området förädling utvecklat bolaget såväl i omsättning som lönsamhet. Genom att förvandla och förädla över 15 000 ton organiska restprodukter till olika slags typer av jord bidrar de både till att skapa ett eget kretslopp som att skapa grunden till stora som små anläggningar. I en värld där hållbarhet står i fokus är vi övertygad om att framtiden ligger för er.
Mitt Gastronomi AB
Åsa och Sofia har med stort engagemang och glädje år efter år utvecklat sitt koncept. Med fokus på hälsa och välmående i kombination med mat av god kvalitet får såväl elever på skolor som fabriksarbetare ta del av deras smakrika måltider. Genom att prioritera näringsrik mat samt aktivt minska matsvinn, har bolaget nått framgång. Bolagets affärsidé sammanfattas effektivt: "Hälsosam mat ska vara enkelt".
Vilka delar ut priset?

Om prisvärden

Swedbank

Swedbank är en modern bank med rötterna tryggt förankrade i den svenska sparbankshistorien. Vi är en inkluderande bank med 7,4 miljoner privatkunder och 622 000 företags- och organisationskunder. Swedbanks vision är att möjliggöra för människor, företag och samhällen att växa till syfte att främja en sund och hållbar ekonomi för de många hushållen. Hemsida

Nomineringsprocessen

Hur väljs de
nominerade ut?

Nomineringen är stängd.

Nomineringen är öppen och pågår mellan 1 maj-15 juni. Utifrån nomineringsförslag och kompletterande finansiell information väljer juryn ut tre nominerade samt vem som slutligen står som vinnare.

Om priset

– Företaget ska visa på en stabil tillväxt och hållbara resultat över tid
– Företaget ska på ett hållbart och långsiktigt sätt bidra till en positiv samhällsutveckling

Verksamhetsområdena Sundsvall/Timrå/Ånge/Härnösand/Nordanstig

Vår jury består av:
Frida Anundsson, Sparbanksstiftelsen Norrland
Sophia Romö , Swedbank
Elin Westberg, Swedbank
Hans Bergh
Marie Strömberg

Stolta huvudpartners

© Sundsvall Business Awards 2023