Årets Ek

Swedbank

Årets Ek tilldelas ett företag som likt eken står stadigt och haft en kraftfull och stabil tillväxt med starka resultat över tid. Genom att sprida sitt lövverk över den lokala marknaden bidrar företaget på ett långsiktigt och hållbart sätt till en positiv samhällsutveckling.

Vilka delar ut priset?

Om prisvärden

Swedbank

Swedbank är en modern bank med rötterna tryggt förankrade i den svenska sparbankshistorien. Vi är en inkluderande bank med 7,4 miljoner privatkunder och 622 000 företags- och organisationskunder. Swedbanks vision är att möjliggöra för människor, företag och samhällen att växa till syfte att främja en sund och hållbar ekonomi för de många hushållen. Hemsida

Nomineringsprocessen

Hur väljs de
nominerade ut?

Förslag på nominerade tas fram inom banken och dessa genomgår en utvärdering utifrån bland annat finansiell information. Dessa förslag presenteras för juryn som består av Swedbank Sundsvalls styrelse och dess ledningsgrupp. Juryn fattar beslut om vilka tre som nomineras till priset, samt vem som slutligen står som vinnare.

De nominerade 2020 är:

H Bengtssons Entreprenad AB
Hans Bengtsson och Mattias Bengtsson
Familjeföretaget ägs och drivs av far och son, Hans och Mattias Bengtsson. De har genom gedigen branscherfarenhet och goda relationer till anställda såväl som kunder och leverantörer, skapat ett mycket lönsamt företag med gott renommé. Ägarna erbjuder med stor framgång sina kunder miljömässigt hållbara lösningar med hög kvalitet.
Piston Motors Viskan AB
Mikael Jönsson och Christoffer Andersson
Mikael Jönsson och Christoffer Andersson har på ett kreativt sätt utvecklat bolagets verksamhet med stor kvarstående potential till expansion. Efter övertagandet 2017 har ägarna genom sitt stora branschkunnande och sin gedigna erfarenhet förädlat verksamheten på ett framgångsrikt sätt. Mikael och Christoffer skapar genom sitt bolag ett stort antal arbetstillfällen i Viskan, vilket får ses som ett mycket gott bidrag lokalt på orten.
TMW Matfors AB
Magnus Wikström och Thomas Wikström
Bolaget bedriver handel med dagligvaror genom butiken Ica Supermarket Matfors. Bröderna Wikström har med sitt entreprenörskap framgångsrikt förvaltat och utvecklat verksamheten på ett långsiktigt och lönsamt sätt. Man har med stort engagemang bidragit till Matfors utveckling där butiken idag får sägas utgöra “hjärtat” och mötesplatsen. Ägarna har strategiskt jobbat med butikens utformning och löpande gjort väl anpassade investeringar för att uppnå ökad effektivitet och hållbarhet.

Om priset

Sundsvalls kommun

Swedbank Sundsvalls styrelse samt dess ledningsgrupp

Öppen nominering

Nominera din vän, kollega eller medmänniska

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adiop iscing elit, sed do eiusmod tempor inci didunt ult labore et dolore magna aliqua.

Grant Thornton - stolt huvudpartner av SBA 2020
Swedbank - stolt huvudpartner av SBA 2020
© Sundsvall Business Awards 2020