Årets Ledare

Juniorhandelskammaren Sundsvall & Pro&Pro

Priset Årets ledare delas ut till en ledare inom näringslivet eller det offentliga som med systematik, passion och tillit skapar mycket goda och hållbara resultat, samt är en förebild för andra ledare.

Vilka delar ut priset?

Om prisvärden

Juniorhandelskammaren Sundsvall

Juniorhandelskammaren Sundsvall är en ideell förening med verksamhetsidén att erbjuda utvecklingsmöjligheter som stärker unga människor att skapa en positiv förändring. Föreningen består av 25 medlemmar som delar ett gemensamt intresse för ledarskap, entreprenörskap, personlig utveckling och samhällsengagemang.

Pro&Pro

Pro&Pro är ett managementkonsultföretag som arbetar strategiskt och taktiskt för att lyfta affär, verksamhet och medarbetare till nästa nivå. En innovativ helhetspartner som brinner för att lösa framtidens komplexa utmaningar. Våra fokusområden är strategi, affärsutveckling, verksamhetsutveckling och ledarskap. Hemsida

Nomineringsprocessen

Hur väljs de
nominerade ut?

Nominering är helt öppen och pågår mellan 1a juni och 31a augusti 2020. Utifrån nominering och frågeformulär väljer juryn ut ett antal kandidater som kommer att intervjuas av juryn. Från dessa kandidater väljs tre nominerade ut som offentliggörs i oktober. Efter samtal med referenser korar juryn en vinnare som annonseras på Sundsvall Business Awards.

De nominerade 2020 är:

John Hägglund
Knightec (Dewire)
John är en framgångsrik företagsledare som systematiskt och passionerat utvecklat en framgångsrik verksamhet och ett lönsamt företag. Uthållighet, framtidsblick, tydliga strategiska val och fullt affärsfokus har präglat Johns ledarskap, kombinerat med att attrahera och utveckla medarbetare. John vet att framgångsrik affär står och faller med organisationens samlade kompetens och förmågor.
Monika Lundberg Rylander
CGI
Monika är en orädd och förändringsdriven ledare med mycket energi. Med en tydlig strategi i sitt ledarskap och en förmåga att bygga framgångsrika lag, lyckas hon och hennes medarbetare nå hållbara resultat. I sitt nuvarande uppdrag i en global organisation hanterar Monika både kulturella och organisatoriska utmaningar med stor framgång.
Gina Wiklund
Aspia
Gina är en ledare som med ödmjukhet och tydlighet leder sin organisation mot hållbart framgångsrika resultat. Tryggt förankrad i tankar om tillit står Gina för ett modernt ledarskap där riktning är viktigare än detaljer. Gina pratar gärna om sitt ledarskap som en ledstång som finns där för att visa vägen, men som också finns tillgänglig om någon skulle tappa balansen.

Om priset

  • Passion: Ledaren visar ett stort engagemang för organisationens varumärke, hållbar utveckling av verksamhet och hållbar utveckling av medarbetare
  • Systematik: Ledaren har över tid visat förmåga att systematiskt leda på både strategisk och taktisk nivå i både med- och motgång och visat prov på bredd
  • Tillit: Ledaren bygger motivation och engagemang genom en hög grad av tillit och goda värderingar
  • Hållbara resultat: Ledaren har över tid visat på mycket goda och hållbara resultat i verksamheten i samspel med tydlig hållbar inriktning (socialt, ekonomiskt och miljö)
  • Ledaren ska ha mycket goda referenser från kollegor och underställda
  • Ledaren ska ha arbetsställe och placeringsort Sundsvalls kommun i sin anställning.
Sundsvalls kommun
  • Tommy Ytterström, VD Pro&Pro
  • Måns Fahlander, Managementkonsult Pro&Pro
  • Mikael Augustsson, Managementkonsult Pro&Pro och Juniorhandelskammaren
  • Emma Jutman, Gruppchef SEB och Juniorhandelskammaren

Öppen nominering

Nominera din vän, kollega eller medmänniska

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adiop iscing elit, sed do eiusmod tempor inci didunt ult labore et dolore magna aliqua.

Grant Thornton - stolt huvudpartner av SBA 2020
Swedbank - stolt huvudpartner av SBA 2020
© Sundsvall Business Awards 2020